Huurverhoging en nieuw huurprijsbeleid 2020. Wat betekent dit voor u? Lees er hier meer over.

Publicatiedatum: 20-04-2020

Wat betekent dit voor u?

Per 1 juli 2020 vindt de jaarlijkse huurverhoging plaats. De standaardhuurverhoging bedraagt 2,6%. Afhankelijk van uw huidige huur en de streefhuur van uw woning kan er een extra huurverhoging van toepassing zijn. De totale huurverhoging is dan 3,2% of 3,8% in plaats van de genoemde 2,6%. Als uw huishoudinkomen over het jaar 2018 hoger was dan € 43.574 dan krijgt u de hogere inkomensafhankelijke huurverhoging, deze is 5,2%.
De huurverhoging kan ook lager uitvallen dan de genoemde percentages. Dit is het geval als de huur van uw woning al op de streefhuur ligt of dat de huur anders boven de liberalisatiegrens van € 737,14 uit zou komen.
In deze brochure leest u meer over de huurverhoging in het algemeen, bezwaarmogelijkheden maar ook over mogelijkheden om huurbevriezing of verlaging aan te vragen. Wij sluiten ons aan bij het Sociaal Huurakkoord omdat wij wonen betaalbaar willen houden. Ook lichten wij toe wat de invloed van het nieuwe huurprijsbeleid is op uw streefhuur. Tenslotte attenderen wij u op ruimere mogelijkheden voor huurtoeslag.
In de brochure leest u hier allemaal meer over.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden